Kevät pöhisee päähän


Pääsiäiskinkerit on nyt kinkeröity. Viikonlopun keväiset kelit veivät ison osan talven lumista mennessään, ja odotan jo käsiäni läpsytellen, koska pääsemme aloittamaan kevätpuuhat puutarhan puolella. Kasvimaamylläilyn ja muun perushutun lisäksi to do -listalta löytyvät ainakin kasvihuoneen rakennus, ulkovaja-pihattorakennuksen ulkovuoraus ja maalaus sekä vajan puolen viimeistely, pihattotarhan laajennus, "ulkopesukarsinan" teko, pihansiivoustalkoot, roskanpolttosavotta sekä tietysti kasvien keräily sekä omiin tarpeisiin että eläinten rehuksi talven varalle. Saan olla hyvin tyytyväinen, mikäli onnistumme saamaan tehtyä edes puolet näistä hommista.

Lisäksi lampaiden sorkat pitäisi trimmata ja jossain vaiheessa villatkin keriä. Poppa-ponin kavioiden kevätvuolu saatiinkin jo hoidettua tässä pyhinä, ja talvikarvaa riittää harjattavaksi niin, että käsi uhkaa krampata kaikesta sukimisesta. Siinä sitä kuulkaa tuntee tekevänsä työtä jolla on tarkoitus, kun avittaa shetlanninponiristeytystä talvikarvan vaihdossa. (Not.)Tänään 28.3. oli muuten hiisien päivä. Hiisien päivä on omistettu suomalaisen luonnonuskonnon pyhien paikkojen, hiisien, kunnioittamiselle, tutuksi tekemiselle ja suojelulle. Puhdasoppisuuden aikaan luterilainen kirkko tuhosi ison osan suomalaisten palvomista pyhistä lehdoista, mutta monet yksittäiset pyhät puut, lähteet ja kivet säästyivät hävitykseltä.

Melko lähellä meitä kasvaa vielä täysissä voimissaan oleva, muinaisten suomalaisten palvoma Timin mäntynä tunnettu uhrimänty. Emme ehtineet vierailemaan Timin männyllä tänä hiisien päivänä, mutta aiemmin olemme käyneet ihastelemassa tuota yhä elinvoimaisena paikallaan tönöttävää, arviolta yli 400-vuotiasta puuvanhusta. Mikäli satutte liikkumaan Hämeenkyrön tietämillä, suosittelen lämpimästi visiittiä Timin männylle.


4 kommenttia

 1. jeps, kevään saapuminen tietää myös työleirin alkamista...

  Komea tuo mänty, tuolla pitää joskus käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ja sitten taas syksyllä ihmetellään että "tuo, tuo, tuo ja vielä tuokin jäi tekemättä TAAS" 8) Mutta täytyy nyt vaan koittaa paahtaa taas hommia eteenpäin sen mikä keretään!

   Poista
 2. Oon Hämeenkyröstä kotosin, siellä 20 ekaa vuotta tuli asuttua, mut kuunaa päivänää en koskaa oo kuullu tollasesta kun Timin mänty, haha 8D

  http://elanaurajarakasta.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D siellä se olla möllötteli, pienellä hakemisella se löydettiin kun joskus kävimme puulla poikkeamassa. Taisi olla Timi nimeltään paikka, jossa puu sijaitsi. Hence the name.

   Poista

Instagram

Villifarmilla. Theme by STS.