Ensimmäinen viikonloppuEnsimmäinen romanttinen pidennetty viikonloppu töllillä on nyt takana. Torstaina sorkkarauta alkoi heilua heti kaupanteon jälkeen ja eilen talolta lähtiessämme olivat hommat siinä pisteessä, että lattiaa ei enää ole ja seinät komeilevat paljaalla hirrellä.

Kamarin puolella rossipohjassa oli yksi pieni kissanluukku tuuletusaukon virkaa toimittamassa, ja siellä lahoa löytyi jonkin verran rossilaudoista ja lattianiskoista. Keittiössä tilanne paljastuikin sitten hiukan lohduttomammaksi: eristeenä oli sammalen lisäksi käytetty jonkinlaista betonimursketta, johon tuulettumattomasta pohjasta noussut kosteus oli päässyt oikein muhimaan lateksikalvon tukkiessa viimeisetkin kosteudenhaihtumismahdollisuudet päältä päin. Rossilaudoista humahti jalka läpi useaan otteeseen ja eristeiden kohdalla olleet seinähirret olivat  kuin pahvia.

Siinä kun rossilautoja purkaessa vetelin vähän ylimääräisiä putuja pois teollisuusimurilla ja huomasin, että voin ihan kirjaimellisesti imuroida seinähirteen reikiä, käväisi ohikiitävän hetken mielessä, että mihin tuli ryhdyttyä. Mutta sitten palasivat appiukon aiemmin lausumat lohdulliset sanat "Älkää ruvetko miettimään mitään kun teette vaan" mieleeni, ja tyytyväisenä jatkoin seinähirsien imuroimista.


Mahtuipa viikonloppuun onneksi niitä piristäviäkin hetkiä. Kävin esimerkiksi esittäytymässä muutamalle naapurille (mukavaa sakkia kaikki tyynni) ja havainnoin, että luonnoneläinten lajikirjo pihapiirissämme on ilahduttavan runsas.

Paatse on nyt viisi viikkoa "mökillään" Espanjassa, joten pidämme majaa ainakin vielä sen aikaa täällä Kalliorinnassa. Kunhan köökki ja kamari alkavat olla asumiskelpoisia, voimme ruveta suunnittelemaan muuttoa Kesärantaan. Hetken verran pystymme pätkänkin kanssa elämään ulkohuussi-saunapesu -linjalla, kunhan remonttipölyjä pääsee tarvittaessa pakoon ovien taakse.

6 kommenttia

 1. Onpa kauniin näköinen paikka! Tsemppiä remppaan!

  VastaaPoista
 2. Mulla on käynyt viime aikoina niin että luen aina muutaman viikon välein kaikki seuraamani blogit putkeen kerralla, kun jotenkin tuota luppoaikaa ei tunnu olevan. Joka tapauksessa pitääpä nyt myös kommentoida putkeen, eli aivan ihana talo teillä, onneksi olkoon! Uusi blogin banneri on myös upea, lisäksi teidän vauva on poikkeuksellisen söpö ja samoin se uusi pässi on kyllä komea. Miten teille nyt onkin siunaantunut niin paljon upeita asiota :D Ei muuta kuin hyvää syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D En kyllä tiedä sanoa, mikä lie upeuskausi on nyt meneillään! Mietin jo, että tullaankohan näistä upeussfääreistä pian rytinällä alas, mutta ehkä nuo lahonneet seinähirret, jotka taas niin ikävästi sotkevat meidän remppa-aikataulua, olisivat nyt sitten se alastulo... Olisi nimittäin vielä vähän upeampaa päästä jo pian muuttamaan ja jatkamaan sieltä talolta käsin remonttia :P
   Kiitokset onnitteluista ja teidän poppoolle myös ihanat syksyn jatkot <3

   Poista
 3. Onpas kivan näköinen mökki tuo, että varmasti tulee vielä super kiva, kun vähän saa laitettua. Meillä oli myös meidän mökillä käytetty betonimursketta perustuksissa, mutta meillä se ei ole vaikuttanut mitenkään. Tosi kivalta sijainnilta vaikuttaa myös, että voi olla omassa rauhassa ja veden äärellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä ihana mökki ihanalla sijainnilla :) Nyt on lähes kolme vuotta tästä postauksestakin laitettu, ja vielä on aika monta vuotta laittamista jäljellä :D Kesäisin on vähän enempi hulinaa kun tienoot vilisevät mökkiläisiä, mutta syksystä pitkään kevääseen saa kyllä olla ihan omissa oloissaan. Ja eihän tähän järvien läheisyyteen voi muuta kuin rakastua.

   Poista

Instagram

Villifarmilla. Theme by STS.