Vanhan emännänkaapin uusi väri


Taloa ostaessamme saimme töllin mukana kaupantekijäisinä paljon vanhaa tavaraa. Osa tavarasta oli silkkaa roskaa (tai jos Antilta olisi kysytty, olisi kaikki joutanut kaatopaikalle), osa taas täysin käyttökelpoista, muttei vain miellyttänyt omaa silmää ja jouti siksi kierrätykseen.
Ja sitten joukkoon mahtui muutama aarre, jotka päätin täysin mielivaltaisesti säilyttää ja ympätä osaksi töllin sisustusta.

Eräs näistä kaupanpäällisaarteista oli suuri, täyspuinen emännänkaappi. Kaappi oli maalattu vaaleanpunaisella, mintunvihreällä ja banaaninkeltaisella, ja koko komeudesta tulikin mieleen lähinnä festarioksennuksen värikartta.

Antti suti kaapin kauttaaltaan valkoisella pohjamaalilla, johon minä maalasin päälle Tikurilan Helmi-kalustemaalia sävyssä Syvänne. Koska kaappi oli aiemmin maalattu jollain lateksimaalilla ja vanhan maalikerroksen poisto olisi ollut aivan liian työläs savotta, rajasi se uuden maalin valintaa aika tavalla. Tumma, kylmän vihreä sävy oli mielestäni oikein passeli valinta kaapille, etenkin kun halusin rikkoa keittiön tapettien luomaa lällänpunaista yleisilmettä.
Omaa silmääni miellyttää jostain syystä tasaista, virheetöntä pintaa enemmän jälki, jossa pensselin vedot näkyvät eikä lopputulos ole ihan viimeisen päälle nyssytetty. Päätin siis jättää toisen maalikerroksen maalaamatta. Talon vanha emännänkaappi löysi paikkansa keittiön nurkasta, ja saimme sen avulla pieneen, vähäkaappiseen keittiöömme hyllykaupalla lisää säilytystilaa. Maaliakin jäi vielä sen verran, että ajattelin maalata 'Syvänteellä' myös vintiltä löytyneet, vanhat puutuolit. Tuoleilla on jo paikka ruokapöydän ympärillä, mutta niiden väri on tällä hetkellä sellainen tunkkaisen beigehtävän kukertavankikertävä. Uusi maalipinta ei siis tekisi tuoleillekaan yhtään huonoa.

8 kommenttia

 1. Kaunishan se on. Onnea uuteen kotiin! Olette niin ahkeria ja jaksavia että pökräyttää täällä päässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parani ainakin entiseen verrattuna! :D
   Ja kiitos! Hienoa olla vihdoin täällä. Kyllä tässä mielellään puuhasteleekin, kun kerta omaa kotia tekee :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Minustakin! Ja ennen kaikkea käytännöllinen :) On iso ilo löytää tuollaisia aarteita vintin kätköistä, ja ihana sisustaa taloa huonekaluilla, jotka ovat sielä jo vuosikymmenten ajan palvelleet.

   Poista
 3. Ihana kaappi - "emännän aarreaitta". Sinulla on ihania vanhoja esineitä, kuten nuo kattilat ja kahvipannu. Meillä oli samalainen pannu kotona aikoinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvipannu on jostain oman äitini kätköistä nyysitty. Äiti keräili aikoinaan vanhoja esineitä, nykyisellään sisustaa vähän modernimmin - niinpä häneltä jäi vintin perukoille kaikkia noita aarteita, joita mä sitten nyysin sieltä sylikaupalla talteen :D

   Myös tänne töllille on jäänyt paljon vanhoja esineitä, joita pikkuhiljaa kannan alakertaan vintiltä, kunhan löytävät paikkansa. Ovat kaikki peruja siltä perheeltä, joka täällä asui siitä asti, kun talo nykyiselle paikalleen pystytettiin.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Ja onhan tuo kaunis kaappi, vaikka Antin mielestä olisikin joutanut juhannuskokkoon :) Arvolleen sopivat vetimet vielä kun saa oviinsa niin se on siinä.

   Poista

Instagram

Villifarmilla. Theme by STS.